Onze visie

Over ons

In ons gezinshuis Villa Thalita maken we zoveel mogelijk gebruik van de “kracht van het gewone leven”. Dit is ook de slogan van Gezinshuis.com waarbij wij zijn aangesloten. Kinderen die uit instellingen/leefgroepen komen zijn het “gewone leven” vaak kwijt. Juist het gewone leven leven, leren van de dagelijkse dingen is zo belangrijk. Niet de nadruk leggen op wat anders is of op afwijkend gedrag maar juist de nadruk leggen op de normale, gezonde dingen kan voor deze kinderen al heel ontspannend en genezend werken. En natuurlijk kijken we voor ieder kind wat het specifiek nodig heeft aan ondersteuning en/of therapie en zetten we dat in. We handelen naar wat het individuele kind nodig heeft, continuïteit, geborgenheid en veiligheid. Ongeacht welke termijn het bij ons blijft.

Waar wij voor staan

Liefdevolle omgeving

Stabiel & Veilig

Professionaliteit

Toekomst

De kinderen die bij ons wonen hebben hun wortels ergens anders liggen. Het is ontzettend belangrijk hier aandacht voor te hebben.  Als het mogelijk is begeleiden we een kind in het contact met zijn of haar biologische ouders en proberen we altijd dit contact te verbeteren. Biologische ouders blijven altijd belangrijk in het leven van een kind!

Ze hebben allemaal, tenzij anders gewenst bij kinderen uit 1 gezin, een eigen kamer. We hebben op dit moment plek voor 2 kinderen en wellicht in de toekomst meer.
Daarnaast hebben we aan ons huis een overkapping, soort tweede huiskamer. Waardoor het mogelijk is om even afstand van elkaar te nemen, mocht dit nodig zijn. Of even een plek om je terug te trekken.